Festetics Imre Éményközpont

A Bakonyerdő Zrt. újonnan nyílt látogatóközpontjában, a Természet Házában tárlatvezetésre várjuk a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit megismerni vágyókat. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal színesített kiállítás bejárása során bepillantást nyerhetünk a hegység lakóinak világába. A gyerekeket izgalmas foglalkoztató termi programok várják növényismereti, állatismereti, élőhelyismereti és geológiai témakörökben.

A Keszthelyi-hegység élővilágát bemutató látogatóközpontban lehetőség nyílik az élő és élettelen természet megismerésére, környezeti nevelési programokon való részvételre. A központ információs pontként is funkcionál a térségbe érkező vendégek számára, segítve ezzel a bakancsos-, kerékpáros és lovas turizmus élénkülését. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel, élethű diorámákkal színesített kiállítás korosztálytól függetlenül felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára. A kiállítást bejárva nem csak a hegység földtörténetét, domborzatát, állat- és növényvilágát ismerheti meg, hanem a térség erdő- és legelőgazdálkodásáról, szőlő és gyümölcstermesztéséről is információkkal gazdagodhat a látogató, így bepillantást nyerhet a természet és ember harmonikus viszonyába, mely jól jellemzi a Balaton-melléki tájat. A bemutatótér központi része egy jellemző élőhelyeket bemutató dioráma, amely egy képzeletbeli D-É irányú metszet a Balaton parti nádas zónáján, a Keszthelyi-hegység dolomit tömbjének jellemző sziklagyepein, karsztbokorerdein, molyhos tölgyesein, a Szántói- és Zsidi-medence kaszáló- és láprétjein keresztül az északi bazaltvidékig.

A Természet Háza, a közelben található Festetics Imre Állatparkkal szoros együttműködésben komplex képet nyújt a növény és állatvilágról.

Átadás időpontja: 2014. október 2.
Helyszín: 46°46’46.9”N 17°16’27.3”E

Tovább a kategóriában: Cseri-kapu pihenőhely »